Telefonumda Ne Var?

bir kalem bir dunya


Selamun Aleyküm..

Bugün konseptimin biraz dışına çıkıp bir yazı yazmak istiyorum .
Youtube da ve blogerlar da çokça gördüğümüz 'Telefonumda Ne Var?' .
Aslına bakarsak yararlı olacağını düşünüyorum. O zaman başlayalım.

           
          *Quality time
Şiddetle önereceğim bir uygulama gerçekten . Günlük kaç saat telefonla meşgul olduğunuzu ,kaç kez ekran kilidi açtığınızı, hangi uygulamada ne kadar vakit harcadığınızı günlük ve haftalık olarak gösteriyor. Eğer vaktinizi kontrol etmek ve zamanı yönetmek istiyorsanız mükemmel bir uygulama.

         *Hedef Takibi
Yine çok severek kullandığım bir uygulama (Sanırım bu cümleyi çokça kullanacağım.) . Kendinize bir hedef belirliyorsunuz (Hedefinizi  günlük , haftalık,aylık gibi zaman dilimlerini ayarlaya biliyorsunuz) ve yaptığınız günlere tik atıp, yapmadığınız günlere de çarpı koyuyorsunuz.Böylece bir işi başarmadaki disiplininizi kolayca gözlemleye bilirsiniz.

         *Pinterest
Gerçekten yeni ve farklı şeyler keşfetmek ve yapmak için süper bir uygulama.

        *Diyanet Kuran_i Kerim
Mobil kurani kerimler içinde en iyisi bence. Çünkü istediğiniz âyete not ekleyip  ,kaldığınız yeri işaretleye bilirsiniz. Ve  ek olarak meal ve tefsir indirmenize gerek kalmayacak çünkü içinde onlar da var.

       * Diyanet Namaz Vakitleri
Diyanet gerçekten geçen sene çok faydalı uygulamalar yaptı bu da onlardan biri . Namaz vakitlerinin de yanlış olma ihtimali yok sonuçta diyanet programı ve günlük dua ,hadis ve ayette bulunuyor.

       *Duolingo
Eğer dil öğrenmek istiyorsanız ama bu hem kolay hemde zevkli olsun istiyorsanız doğru adrestesiniz. Duolingo İngilizce,Almanca ,Fransızca gibi birçok dilde mevcut.


Şimdilik size önere bileceğim uygulamalar bu kadar .Fazlasına da telefonumun hafızası yetmiyor zaten :] Şunu söylemeden de geçemeyeceğim telefonumda sosyal medya uygulamaları bulundurmuyorum çünkü  kullanan bir değilim  .

Yorumlar

Popüler Yayınlar