Feminizm | KADIN_ERKEK EŞİT Mİ ?



bir kalem bir dunya

8 marta özel bir yazı olsun istedim .Ama yaşasın feminizm naraları atmak için değil  ,bilakis o naraların ne kadar anlamsız ve boş olduğu bir nebze olsun gösterebilmek için.
O zaman haydi başlayalım diyorum ve  o can alıcı  soruyu sormadan , olası saldırılara karşı gardımızı alalım derim ve işte o soru
_Kadın erkek eşit midir?????
Ben bu soruya iki yönlü bakmak istiyorum açıkçası .Birincisi İslami görev ve takva ,ikincisi ise fıtrat olarak.
Birinci bahis İslami görev ve takvayı alacak olursak ; Allah katında her kulun eşit olduğunu düşünüyorum yani kim zerre miktarı iyilik yaparsa karşılığını alır , kim de zerre miktarı kötülük yaparsa karşılığını bulur ayetinde de  olduğu gibi .Kul olarak herkes eşittir kısacası.
İkinci kısım olan fıtrat konusunda ise:  kadın ve erkek fıtrat olarak yani yaratılış bakımından farklı yaratılmışlardır. Bu dünyadaki kadının görevleri farklı erkeğin görevleri farklıdır .Mesela bir erkek hamile olamaz çünkü Allah ona hamile kalacak  vücut yapısında yaratmamış , bir kadında  80 kiloluk bir un çuvalını öyle kolay kolay kaldıramaz çünkü Allah onu narin bir vücutta yaratmıştır.
bir kalem bir dunyaBatının savunduğu bir feminizm anlayışı var .18.yy da kadınlar tarafından savunulmaya başlıyor ilk . Aslında batının durumunu incelediğimizde bu feminizmi savunan kadınlara bile hak verebiliriz. Çünkü batıda kadın ; köle , hizmetçi , uğursuz,  fuhuş ögesi gibi daha da artırabileceğimiz nice kötü muamelelere maruz kalıyorlardı ki kendilerini savuna bilmek için feminizmi ortaya çıkardılar . Bırakalım onlar kendi ihtiyaçları olan düşünce için mücadele etsinler. Bizim bu mücadeleyi Müslüman olarak sürdürmemize gerek bile yok zaten .Çünkü bizim dinimiz kadına o kadar değer veriyor ki, bunun bir kaç örneklerde gösterebiliriz.
İslamda  cahiliye de  uğursuz sayılan kadını şereflendirdi. Diri diri gömülen kız çocuklarını gömülmekten kurtardı bunları sayfalarca uzatabilir.



Bir defasında peygamberimize(sav) bir adam geliyor ve annesine mi yoksa babasına mı daha hürmetli davranması gerektiğini soruyor _peygamberimizde(sav) 3 defa arka arkaya annene diyor .Şöyle bir bakacak olursak 3 anneden sonra baba geliyor . Şu olaya bakar mısın batıyla kıyaslamaya bile  girmez .  Yeri gelmişken Hasan El Benna 'nın sözünü yazmadan geçemeyeceğim : ^^ Bu ümmetin yarısı kadınlardan oluşur ,diğer yarısını da kadınlar yetiştirir^^ diyor  Benna.
İslamda kadın bu  kadar değerliyken , batının değersiz olarak atfedilen kadınlarına uyup da kendimizi feminizm saçmalığına kaptırıp kadın erkek eşittir deyip utanç duruma düşmeyelim lütfen.


son olarak da şunu söylemek istiyorum eğer çevrenizdeki erkekler size değersizmişsiniz gibi davranıyorlarsa şunu unutmayalım erkekleri kadınlar yetiştirir siz kendinizi değerli görürseniz mutlaka onlarda size öyle görecektir.

selametle..




Yorumlar

Popüler Yayınlar