HİKAYE KİTABI / ŞİMŞEK KART OLUŞTURMA

BİR KALEM BİR DUNYA,

                                                   BABİ VE YAŞLI DEDESİ


BİR KALEM BİR DUNYA


1_Masmavi gökyüzünün , şarıl şarıl akan derelerin ve yem yeşil çimlerin olduğu bir ülkede Babi isimli bir kaplumbağa yaşarmış . Bu kaplumbağa, annesi, babası ve küçük kız kardeşi Dodi ile çok mutlularmış. Babi okuldan geldikten sonra çiftçi olan babasına yardım eder , babası ile birlikte tarlaya marul ekerlermiş.





bir kalem bir dunya

2_Ertesi gün Babi okula gitmek için güneşin doğuşu ile birlikte uyandı .Önce yüzünü yıkadı sonrasında ise kahvaltı yapmak için masaya oturdu . Annesi ona çok güzel bir kahvaltı hazırlamıştı , kahvaltısı bitirdikten sonra annesine _ Ellerine sağlık anne dedi. Dişlerini fırçaladı ve okula gitmek için evden çıktı. Bisikletine binip okula doğru ilerledi.



bir kalem bir dunya



3_Babi okula erkenden gelmiş , sırasına oturmuştu. Biraz zaman geçtikten sonra sıra arkadaşı koyunda sınıfa girdi ve Babi'nin yanına otururken kapıdan öğretmenleri Lola içeri girdi  Selamun Aleyküm çocuklar nasılsınız dedi. Lola öğretmen ders anlatmaya başlamışken kapı çalındı ve içeriye Dino girdi . Lola öğretmen Dino ya bir daha geç kalmaması gerektiğini söyleyerek hoş geldin Dino dedi.


BİR KALEM BİR DUNYA


4_Ders çoktan başlamış ve Lola öğretmen çocuklara yaşlılara yardım etmeleri gerektiğini anlatıyordu. Lola öğretmen çocuklar dedi : yaşlılara özellikle dedelerimize, nenelerimize karşı saygılı olmalıyız , onlara yardım etmeli ve onları çok sevmeliyiz dedi . Öğretmen Lola bunları söylerken Babi kendi kendine düşündü . Ben en son ne zaman dedemi ziyarete gittim dedi ve uzun bir süredir onu ziyarete gitmediğini hatırladı. O zaman bugün dedemi ziyarete gitmeliyim dedi .



5_Ders bitip zil çaldıktan sonra Babi evine gitti . Ailesine öğretmeninin söylediklerini anlattı . Nenesi öldükten sonra dedesini çok yalnız bıraktıklarını ve onu ziyarete gitmek istediğini söyledi . Annesi ve babası aferin sana Babi dedi . Annesi,  Babi ve Dodi'ye siz dedeniz için çiçek toplayın bende yemek hazırlayayım sonra  hep beraber dedenizi ziyarete gidelim dedi.
bir kalem bir dunya



6_ Babi ve kardeşi Dodi dedelerine çiçek toplamak için kırlara doğru koştular. En güzel çiçekleri topladıktan sonra Babi kardeşiyle birlikte kırlarda yuvarlandı. Hayaller kurmaya başlayıp. koskocaman bir balonla gökyüzünde uçtuğunu düşündü sonrasında ise annesi haydi çocuklar dedenize gitme vakti diyerek onları çağırdı.





7_Annesi ,babası, Babi ve Dodi hep birlikte dedesine gitmek için yola çıktılar .Kısa bir süre sonra dedelerinin evine gelmişlerdi .Dedeleri onları gördüğüne çok sevinmişti.








bir kalem bir dunya



8_Babi ve Dodi dedesi için getirdikleri hediyeleri dedesine verdiler ve hep beraber seni çok seviyoruz dede, çok özledik seni dediler dedeleri teker teker onları kucakladı ve öptü bende sizi seviyorum yavrularım dedi.






bir kalem bir dunya

9_Annesinin yaptığı yemekleri yediler , ardından Allah'a şükrettiler ve Babi dedesinin en sevdiği kitabı ona okumaya başladı . Dedesi torunun ona kitap okumasını çok seviyordu ve çok mutlu oluyordu.







bir kalem bir dunya



10_Babi'nin okuduğu kitap bitmiş  ve ayrılık vakti gelmişti . Dedesi torunlarına tekrardan sarıldı, onları öptü. Babi üzülme dede  tekrardan geleceğiz seni yalnız bırakmayacağız dedi.







*Hikaye ve resimler şahsıma aittir.


Yorumlar

  1. Merhaba resimleri satın alabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      E posta ile iletişime geçiniz lütfen
      hshasibe@gmail.com

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar