BU BÖYLEDİR _ Mustafa Kutlu


Selamun Aleyküm

Bugün sizlere bir kitaptan bahsedeceğim .Bu eser Yusuf Kaplan'ın kitap listesinde yer alan Mustafa Kutlu kitabı .Kutlu'nun okuduğum kitapları arasında en sevdiğim üç kitabından biri diye bilirim.

1.BU  BÖYLEDİR

Kitabı okumaya başladığınız da , bu adam ne anlatmaya çalışıyor diye  sormaktan kendinizi alamıyorsunuz .Bunun sebebi de kanımca cümle yapısı; arka arkaya gelen cümlelerdeki konu bütünlüğü olmaması veya başka bir değişle bir olaydan bahsederken aniden çevrenin betimlemesini yapmaya koyulması.

 Kitabın şu özelliği de var ki  çok beğendim  : yazar hikayeyi  bölüm bölüm anlatıyor , her bölümde de hikayeyi  bir başka kahramanının gözünden izliyoruz , olaylara karşı  onun ne hissettiklerine şahit oluyoruz. Kitabın bu özelliği beni kendine  çekmiş ve parmaklarımın arka arkaya sayfaları çevirmesini sağlamıştı.

bir kalem bir dunya

*Kitabın tasarımından bahsedecek olursak , Mustafa Kutlu kitap kapaklarının  görselliğinin biraz altında  bulunuyor.

*Kitabın ilk sayfası yani kabağı 'HİÇ' le başlıyor ve son sayfası yine 'HİÇ' likle bitiyordu.Bu sayfalar arasındaki fark ise  kanımca insanın nefsinden, kendinden yok olup yaratıcıya ulaşmak için çıktığı yolda dünyanın gürültüsü  içinde yok olmasıyla bitiyordu.








?????  Mustafa Kutlu hakkında şunu çok merak ediyorum: yazar neden kahramanlarının çok büyük bir çoğunluğuna sigara içirip alkol kullandırtıyor . Eğer bu sorumun cevabını bilen varsa çok rica ediyorum lütfen yorumlara yazsın.



Selametle.....


Yorumlar

Popüler Yayınlar