KİTAP ÖNERİLERİ #1


KİTAP ÖNERİLERİ #1
1.YOLDAKİ MÜHENDİS_ABDULLAH GALİB BERGUSİ

Filistin mücahitlerini,Yahudilerin işkence ve baskısını ve Filistin mücahidi Abdullah Galip Bergusi’nin hayatını anlatıyor.
Başından sonuna kadar heyecanla okuduğum bir kitap .Abdullah Galip Bergusi’ nin yeteneklerini geliştirme konusundaki gayreti ve bu yeteneklerini İslam uğrunda kullanması, Filistin kurtuluşu için mücadelesi  ondan sonraki nesiller için bir örnektir.  





2.HATIRALAR ÜSTAD ALİ ULVİ KURUCU_ M.ERTUĞRUL DÜZDAĞ
 
Kitap ÜSTAD ALİ ULVİ KURUCU’nun hayatını ve Konya,Kahire,Medine_i Münevvere en  sonda Türkiye’den tanıdığı ve tanıştığı o güzel insanlardan bahsediyor.
Her sayfasında kendime  yeni dersler çıkarttığım. O güzel insanların hayatıyla kendi hayatımı  kıyaslayıp bu kadar kısa zamanda neler başarmışlar demekten kendimi alamadığım bir kitaptı.  


3.ZEYNEP GAZALİ ZİNDAN HATIRALARI
 Müslüman Kardeşlere bağlı Müslüman Kadınlar Birliğinin başında bulunan Zeynep Gazali’nin, Mısır’ın  yeni firavunu Abdunnasır tarafından  tutuklanıp.Allah ve Resulüne karşı bir bildiri yayınlaması için canice yapılan işkencelerden bahseder. Bu kitabı okurken bir müslümanın hatta kadın gibi nazik yaratılmış bir varlığın ,Allah ve Resulü için canını bile hiçe sayarak ,gözü dönmüş caniler tarafından yapılan bunca işkenceye maruz kalışını okudum.Okurken bile dayanamadığım bu işkencelere arşın Nesibe’si Zeynep Gazali’nin Allaha sığınarak bütün işkencelere nasıl göğüs gerdiğini gördüm
4.MUTLU EVLİLİK OKULU _SEMA MARAŞLI

 Türk toplumu olarak evlenecek olan gençlere veya evlilere evlilik hakkında bilgi vermek veya tavsiyede bulunmayı utanç meselesi yapmışızdır.Belki de toplum olarak en büyük hatalarımızdan biridir. Ama Sema Maraşlı bu meseleyi en güzel şekilde bu  kitabında anlatmıştır.






5. KAYBEDECEK NEYİN VAR Kİ? SENAİ DEMİRCİ

 
 Senai Demirci KAYBEDECEK NETİN VAR Kİ? Diyerek infak etmenin insana hiçbir şey kaybettirmediği bilakis kazandırdığımı anlatmıştır.




BİR KALEM BİR DÜNYA



Yorumlar

Popüler Yayınlar