BİR BABANIN KIZINA TAVSİYELERİ

                 

bir kalem bir dunya


                                     BİR    BABANIN  KIZINA   TAVSİYELERİ

       Sabahın o   ilk saatlerinde bulutlardan  resimlerin çizildiği, masmavi gökyüzü ile birlikte güneşin o çok yakmayan ışınları vuruyordu balkon penceresine.  Annem içerden çayı  balkona  götür  diye seslenirken  babamda  elinde  mutfaktan  getirdiği  ekmekle   balkondaki  masada  yerini  almış annemin  gelmesini  bekliyordu. Ve  sonunda kahvaltıya  başlamış  hafta   içi  olmasına rağmen acele etmeden  gayet  keyifli  bir  şekilde  kahvaltı  yapıyorduk. Sanki  babam  bu  mutlu  andan  etkilenip kızına nasihat  vermeye  karar  vermiş  gibi başlıyordu.

 -Kızım diyor bir gün vakit geldiğinde yuva kuracaksın. Bu yuvanda mutlu olman için bir erkek olarak erkeklere  nasıl davranılması  gerektiği hakkında  sana bir  kaç  bir şey  söylemek isterim.

- Ne söyleyeceklerini bir yandan merak ederken bir yandan da artık bu konuların bizim evimizde de normal  bir konuymuş  gibi konuşulmaya  başlanmasına start verildiğini  anladım. Sessizce kafamı sallayarak evet baba seni dinliyorum dedim.

- Seninle ilk defa bu konuları konuşuyor olduğumuz için biraz gerilmiş olabilirsin ama rahat ol kızım. Mesela tam kahvaltı yaparken bunun üzerine, eşini hiçbir zaman kahvaltı yapmadan dışarı gönderme saat kaç olursa olsun. Çok uykusuz olsan bile kahvaltıyı hazırla ve birlikte kahvaltı yapın.  Eşin işe gittikten sonra ise istersen tekrar uyursun ama evde hanımı kahvaltı hazırlamayıp da pastane köşelerinde simit poğaça yiyenlerden olmasın kocan.

- Ve kızım ikinci olarak çok güzel yemek yapmasını öğren özellikle onun en sevdiği yemekleri yap ki sana sevgisi bir kat daha artsın. Bazen çok yorulacaksın çocukların durmayacak o zaman bile baştan savma yemek yapma özenle yap. Sen ona ilgi özen gösterdikçe o sana daha çok ilgi gösterecek seni tahmin etmediğin kadar çok sevecektir.

- Ve kızım çamaşır makinesini çalıştırmasını öğren bir gün eşinin sevdiği gömleğini farklı bir sıcaklıkta atarsın makineye da gömlek giyilemeyecek hale gelir de aranız açılır. -Ben ise orada babamla bu konuyu konuşmanın verdiği duygu ile yenisini alırız olur biter dedim ama şöyle bir düşündüğümde aynı şey benim elbiseme olsa yenisi alınıp bitmeyle olunacak bir şey olmadığını anladım.

-Ve en son ve en önemlisi evlendiğin günden hayatının son gününe kadar eşin sana baktığında mutlu olsun ekstra bir şey yapmana gerek kalmadan mutlu olsun. Şimdi diyeceksin baba bu nasıl olacak. Onu sözlerinle daraltma, ailesini ona kötüleme, lüks eşyalar isteyip onu maddi sıkıntıya sokma kızım. Saat ilerlemiş babamın işe gitme saati gelmiş olması sebebiyle başka bir gün devam ederiz kızım deyip konu kapanmıştı.


                                                                             BİR KALEM BİR DÜNYA

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar