AŞIKSAN YAPILMASI GEREKENLER

kalem bir dunya





Selamun Aleyküm 


    Aşk ; zehirli sarmaşık gibi bir kere vücuda sızdığında , bütün organları ele geçirip , hükümranlığını ilan ediyor.

Hal böyle olunca aşkın insana verdiği duygudan sıyrılıp , hayatla mücadele etmek , çalışmak pek mümkün olamıyor. Peki bu duygudan sıyrılmak için ne yapılmalı. 


1.Estagfirullah Çekmek

 Beyninizi esir eden düşüncelerden kurtulmak ve Allah’ın sizi bu sıkıntıdan kurtarması için yapılacak en güzel işlerden biridir Estağfirullah çekmek.  Hem siz sürekli Estağfirullah çektiğinizde beyniniz aşka odaklı düşüncelerden uzak duracak ve Allah’ın korumasında olacaksınız. 

* Aklınızı elinizden alan kişi , her hatırınıza geldiğinde Estağfirullah deyin. 



2. Müzik Dinlemekten Kaçının 

Günümüz gençlerinin telefon oynamaktan sonra en çok yaptığı iş herhalde müzik dinlemek ; yolda , otobüste daha da ilerisi aklınıza gelebilecek her yerde. 

Hele kalbiniz beyninizden ayrı çalışıyor ve özerkliğini ilan ettiği böyle bir durumda müzik dinliyorsanız,  çıkmaz sokağa girmişsinizdir. Aşk  ızdırabı çekiyor  veya yeni aşık olma konusunda iseniz ,  ( kendinizi seviyorsanız )  müzik dinlemeyin ki melonkoliye bağlayıp hayatla olan bağlarınızı kesmeyin. 

3. Boş Durmamak 

Siz boş durduğunuzda şeytanda sizinle birliktedir ve sizinle mesaisi başlamış ve vesveseleriyle zihninizi dolduruyordur.  

Boş durmayın ; telefon oynayıp , sosyal medyada dolaşmayın. 
Sosyal medyanın ne alakası var bu konuyla dediğinizi duyar gibiyim. 
Şöyle ki sosyal medyada göreceğiniz her foto , sizi sevgililiğe özendirecek , bunun normal olduğunu sizin anormal olduğunuzu  söyleyecek. Bütün bunları dile gelipte sizinle konuşarak yapmayacak , insanların boy boy sevgilileriyle çekindikleri fotoğrafları göstererek yapacak.

4.Bakmaktan Kaçının
İlgi duyduğunuz kişiye bakmayın, gözünüz onu görmesin ki kalbininiz rahat etsin ve siz kötülülklerden uzak kalmış olun ..
Şunu da unutmayın ; Zinaya giden ilk adım bakmaktır.

Allah'tan korkun ve zinaya yaklaşmayın ..

Selamete..




Yorumlar

Popüler Yayınlar