Hayal Meyal \ TARIK TUFAN



kalem bir dunya

Hayal Meyal \ TARIK TUFAN

Selamun Aleyküm...
 Hayal Meyal kitabı ön söz barındırmıyor , ön söz yerine İsmail Kılıçarslan tarafından yazılmış  ne demek istediğini kitabı bitirdikten sonra net bir şekilde anlayabileceğimiz bir kaç satırdan oluşuyor.

Tarık Tufan hikayesini 3 bölüme ayırmış.

* 1. Bölüm:  Bu bölümde adını dahi bilmediğimiz kahramanımızla birlikte  , onun ölümcül hastalığa yakalandığını öğreniriz.Kahramanımız hastalığını kabullendikten sonra geçmişiyle yüzleşmeyi  , gençlik hevesi ile kaçtığı mahallesine geri dönmek,  ister.  Ne kadar mahallesine geri dönmek isterse de ilk başlarda bunun imkansızlığından söz eder okuyucuya.
Ve ilerleyen sayfalarda , okuyucusunun sadakatine inanmış olacak ki  yavaşça açar kalbinin kapılarını  ve anlatmaya başlar eski nişanlısı İlknur'u .



* 2.Bölüm : İkinci bölümde  Onu rahat  bırakmayan geçmişiyle yüzleşmek için mahallesine yıllar sonra ilk adımı atar .



*3.Bölüm : Yıllardır içinde biriktirdiği soruların cevabını bulma vaktidir artık bu bölüm . Onca yıl sonra İlknur'la  ilk buluşmanın geldiği vakit.




_Spoiler_

Evet soruyorum sayın Tarık Tufan  o kadar içten bir hikaye son iki sayfada  bu kadar mı yok edilir. Kitabın isminin hakkını vermek bu son iki sayfaya mı bırakılır. O pişman olmuş , tüm kalbiyle geri dönmüş kahraman  son iki sayfada mı şizofren yapılır .
kalem bir dunya


*** Kitaptan güzel kesitler

_Hayal kırıklığı  yüzlerine yerleşmiş insanların acıklı umursamazlığı, bütün sokağı  kaplayan bir çığlığa dönüşür. ( 27 syf )

_İlknur , bir hayattan başka bir hayata kaçmak , yazarı bilinmeyen bir isyan şiirinden , mutedil bir türkiye sığınmak istiyordu.

_Çetin geçen bir kış mevsiminin ardından bir daha hayata dönmemiş bitkiler gibi hissediyorum kendimi. Karların altında , son yaşam kırıntılarını da tüketip , toprağın müsekkin koynunda yalnızlığımı yaşıyordum . Etrafındaki herkesi kırıp döken bir salgın gibiydi sözlerim , kimsenin duymaktan hoşnut olmadığı...


_Gitmeyi başaranlar inandırıcı insanlardır  benim gözümde.


_Gidebilmek hayatın bütün tehditkar ve şımarık yüzlerine kafa tutabilmektir bir bakıma.


_Gidebilmek , hiçbir şeyi umursamadan , kendi masalında  anlatılan yolları adımlayabilmektir. Ben de masalıma doğru adım attım.


_ Sevgilinin baktığı bir yüz her şeyi açığa vuran bir aynadır.
Aşık olmak, bir yüze aşina olmaktır.
Aşık olmak , bir yüze yansıyan  her bir hissi en ince ayrıntısına kadar hissedebilmektir.




Kitap  126 sayfa ve Profil yayınlarındandır.














Yorumlar

Popüler Yayınlar