İHTİYARLIĞIMIZA YATIRIM YAPALIM













 İHTİYARLIĞIMIZA YATIRIM YAPALIM

 Gelin hep beraber bu ay Peygamber'imizin (sav.) bir hadisini uygulayalım. Sünnet sevabı kazanalım.
 Uygulayacağımız bu  hadisimizde şu olsun;

" Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse , yüce Allah'ta yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler  halkeder."  ( Tirmizi Birr15)

 Uygulamaya en yakınımızdan  başlayalım , bu sizin durumunuza göre kim olursa  babanneniz , anneanneniz , dedeniz veyahut  aile büyükleriniz...

 Elinizde onların hoşlanacakları bir ikramla kapılarını çalın. İkram alamayacak durumda iseniz canınızı sıkmaya  hiç gerek yok çünkü  yüzünüzdeki  gülümseme  onlar için dünyanın bütün  güzelliklerinden daha sevimlidir.


Farkedeceksinizki  sizi gördükleri o anda gözleri parlayacak , mutluluktan belki yaşlarına  bile aldırmadan  havalara uçacaklar, sevinçten birkaç  damla yaş akacak o güzel hayat dolu gözlerinden . Sonra siz bütün masumiyetinizle  ağlama bak buradayım deyip kucaklayacaksınız onları.

 O gün onların hizmetinde bulunun . Evlerini temizleyin , yemek yapın , ilaç saatleri geldiğinde ilaçlarının verin en önemlisi onlarla muhabbet edin . Siz   dinlemeye hazır olun onlar zaten heyecanla size anılarını anlatmaya başlayacaklardır. Sakın bir dakika dahi onlar konuşurken yüzünüzü onlardan çevirmeyin ve başka birşeyle  meşgul olmayın .
 Sizin bütün ilginizle onları dinlediğinizi gördüklerinde çok mutlu olacaklardır.

 Gitme vaktiniz geldiğinde ise onları bir hüzün  kaplayacaktır. İşte o vakit tekrar geleceğinizi hatırlatın  ki o güne kadar gün sayıp  mutlu olsunlar .


Selametle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar