KİTAP ÖNERİLERİ # 3


KİTAP ÖNERİLERİ # 3


1 kalem 1 dunya



1.BU DEVRİMLER BİZİM _ HAKAN ALBAYRAK

Suriye,Mısır,Lübnan ve genel olarak Arap Baharı devrimleri ile ilgili 2011 de haftalık yazdığı makalelerin toplanmasıyla oluşan kitap aslında beni oldukça şaşırttı.Bu kitabı basıldıktan kısa bir süre sonra okumak için elime aldığımda bazı sebeplerden dolayı okuyamadan kitaplık rafındaki yerine koymuştum .Bundan 5 yıl sonra yani şimdilerde okuduğumda hayretler içinde kaldım. Hakan Albayrak'ın  5 yıl öncesini görür gibi  Suriye'deki olacak veya yaşanacaklara dair bu kadar ileri görüşlü oluşu beni şaşırtmadı değil . Özellikle Suriye devrimini ,başlayışını , destekleyenleri  ve halkın başlarda Esed'e  olan  tutumunu, devrimin ilerleyişini görmek isteyenlere okumak için tavsiyemdir.


1 kalem 1 dunya

2.YAHUDİ İLE SAVAŞIMIZ_SEYYİD KUTUP

Filistin meselesini, Filistin'in özgürlüğü için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini ve Yahudilerin Kuran'da  geçen özellikleriyle ilgili ayrıntılı bilgi içermektedir kitap.
Bence Filistin meselesiyle ilgili kitaplar , farklı zamanlarda tekrar tekrar okunmalıdır .Çünkü yüreğimizde yara olan Filistin meselesi ,dünyanın baskısıyla medya araçları tarafından unutturuluyor. Bu nedenle bu tarz kitapları okuyup  Filistin'in ve Filistinli kardeşlerimizin  elbet bir gün özgürlüğe kavuşacağı düşüncesini içimizde canlı tutmalıyız.





1 kalem 1 dunya
3.GENÇLERLE BAŞBAŞA_ALİ FUAD BAŞGİL
Hocamın hediyesi olan bu kitap bana hep şu bilmeceyi hatırlatmıştır bir küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk .Kitap sayfa sayısı az olması ve inceliğine rağmen  içi dolu bilgicik gibi .Çalışmak, irade sahibi olmak ve başarılı olmak ancak bu kadar net ve sade anlatılabilirdi.
Kitaptan bazı cümleler

-Çalışmanın fiziki şartı,sağlık ve sağlamlıktır.
duygu şartı, çalışmayı sevmek
zihin şartı da ,çalışmanın usul ve yöntemini bilmektir.

_Dikkat edersek ,çalışma sevgisi hep sistemli çalışmaktan doğar. Ve böyle çalışmayan işini bir türlü sevemez,çünkü, sistemsiz ve  düzensiz çalışma verimsizdir.Verimsiz çalışma ise bezdiricidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar