ÖRNEK ŞAHSİYETLER



                    ÖRNEK ŞAHSİYETLER
    MAHMUT SAMİ RAMAZANOĞLU

Mahmut Sami Ramazanoğlu’nun hayatın içinden örnek davranışları


1 Mahmut Sami Ramazanoğlu her zaman Huzurullah’ta olduğunun bilincinde ve yaşantısındaydı.


2.Her namaz için erkenden abdest alır ve ezanı beklerdi.


3.Çok az ve hafif iki öğün yemek yerdi.Genelde çorbayı tercih ederdi.Bazen herhangi bir yerden gelen yemeği yemezlerdi.Ama bir şeyde söylemezlerdi.Meyvede çürük veya çürüğümsü kısımları  özellikle yemezlerdi.Malum fermantasyon yani alkole dönüşme ihtimalinden dolayı.


4.Giyimleri son derece temiz,titiz ve sadeydi.


5.Ev işlerinde zevcesine yardımcı olur.Bakla,bamya,fasulye gibi  bazı sebzeleri itina ile ayıklar.Yıkanmış perdeleri yerine takarlardı.



6.Muhtaç kimseye her şeyin yenisini, iyisini,uygun olanı hazırlayıp onu onore ederek ,ayağına giderek veya göndererek en güzel şekilde takdim ederlerdi.Sanki veren verilene minnetli gibi bir halefi ruhiye içinde olurlardı.


7.Randevuya erkenden hazırlanırlardı.Onu  hiç kimse kapıda beklememiştir.



8.Konuşma  üslupları gayet yumuşak,hitapları nezaket üzereydi.Ağzından hiçbir zaman kaba bir tabir çıkmamıştır.


9.Pazara gittiklerinde pazarcıdan ön taraftakilerini  vermemelerini isterlerdi.Fakir fukaranın gözü kalmış olabilir düşüncesiyle.Aldığı eşyaları içi görünen file yerine ,içi görünmeyen sepetlere koyardı.


10.Hiçbir zaman uzanarak yatmamıştır.Hep sağ tarafına yatar,ellerini başının altına koyar,büzüşme şeklinde istirahat ederdi.


11.Hiçbir kimseye karşı alayın imasını dahi etmemiştir.



12.Yanlış bir durum gördüğünde kibarca ikaz eder,eğer karşı taraf yine anlayıp uygulamazsa hatasını yüzüne vurmazdı.Ben sana demedim mi ?  gibi ifadeler kullanmazdı.


Kaynak: Torunu Mahmut Sami Kirazoğlu’dan  

BİR KALEM BİR DÜNYA

Yorumlar

Popüler Yayınlar