Neler Yapıyorum? | Whatsapp Grupları


Kalem BİR dünya



Selamun Aleyküm

Yaklaşık bir aya yakın yazı yükleyemiyorum  bloga .İşin ilginç tarafı da , aklımda yazmak için bir şeyler olduğu halde , kimsesiz bir kenara çekilip yazamayışım .

Sanırım bunun sebebi  annemin rahatsızlanması ve hiç durmadan koşuşturmayla geçen 15 veya 20 gün . Annem diyor ki biz daha kayınvalide bile olamadan çöktük acaba sizin nesle ne olacak ?
Anneler için çocuklarının evlendiğini görmek  , ne bileyim acayip mutluluk veren bir şey mi acaba ? Buna çok kafa yormayayım nasılsa zamanı geldiğinde öğrenirim inşallah .

Açıkçası bunca gereksiz bilgiden bahsedip sizin kafanızı neden şişirdim hiç bir fikrim yok .
Neyse size birkaç whatsapp grubundan bahsetmek istiyorum ki , böylece başlığın hakkını verelim . Hem Ramazan da yaklaşıyorken , bu mübarek ayda neler yapabiliriz konusunda bir kaç fikir oluşsun kafamızda .

Birinci whatsapp grubumuz :

1.İFAM NİSA AKADEMİ 

İFAM İhsan Şenocak'ın  Samsun'da bulunan derneklerinin adı . İfam Nisa Akademi de bu dernek görevlileri tarafından geliştirilen bir proje . Şöyle ki çoğu ilde bir whatsapp grubu oluşturuluyor bu  gruptaki üyelerde haftalık olarak şunları yapıyor.

1. Her akşam yatsı namazından sonra mülk suresi okunuyor .
2. Perşembe günleri kehf suresi okunuyor .
3. Hüküm dergisi okunuyor
4. Tefsir videosu dinleniyor .


2.HER GÜNE BİR SAYFA KURAN 

Peygamberimizin (sav) azda olsa devamlı olan amel makbuldür sünnetine  binayen , az da olsa devamlı olmak açısından   ; 30 kişilik bir whatsapp grubuyla her gün bir sayfa kuranın arapçasını ve mealini okuyoruz .Böylece 20 günde bir cüz bitirmiş olurken grup 30 kişi olduğu içinde bir ay içinde toplu hatim inmiş oluyoruz .


3.KİTAP TAHLİLİ
 Aynı metni on kişiye okutsak muhakkak ki hepsinin dikkatini farklı cümleler   çekecektir.
Bizde bu farklılıktan istifade etmek için her ay bir kitap ve dergi  belirliyoruz ve bunları herkes bir ay boyunca okuyor bir ayın sonunda ise bir araya gelip okuduklarımızın tahlilini yapıyoruz .


 Ha bunları neden mi anlattım , belki size bir fikir olurda harekete geçer ve arkadaşlarınızla  hayır üzerine toplanmış bir whatsapp grubu açarsınız diye.


Selametle ...

Yorumlar

Popüler Yayınlar