Sosyal Medya Kullanmamak İçin 3 Sebep

kalem bir dunya

Hayatımızın her anına girmeyi başaran sosyal medya , hayatımızı değiştirmeyi başardığı gibi ahlakımızıda bozdu . Bizi gösteriş meraklısı ,insanlıktan nasibini alamamış insanlar etti.Gelin hep beraber bu ahlak soykırımına dur diyelim ve sosyal medya hesaplarımızı silip sosyal medyaya dur diyelim.

1. VAKTİNİZİ BOŞA HARCAMAMAK İÇİN                                                                                        
kalem bir dunya
  1. Kıyamet gününde hesabını vermek zorunda olduğumuz  bir nimette vakittir . Değerini çoğu zaman anlamadığımız  vakti  ınstagram ,facebook , twitter , youtube  gibi birçok  mecrada hunharca öldürüyoruz .  Bir saat değil belki on saate kadar sosyal medyada vakit harcayıp  ;  zengin  , su yerine kahve tüketen ,  yüzünde tonlarca boya olan , hayatı yemek tuvalet ve yatak odası  üçgeninde geçen insanlar topluluğuna beğeni atmakla  geçen ömürlere dur deme vakti çoktan gelmiş olmalı artık . 

2 .GÖZÜNÜZÜ  HARAMDAN KORUMAK İÇİN
kalem bir dunya


Gözümüzü haramdan korumak için sosyal medya kullanmamalıyız. Neden diyecek olursak ;  insanların yatak oda sahnelerini , gayri evlilik dışı olan çocuklarını meşrulaştırma çalışmalarına giren  insanları ,  evlilik müessesine hakaret edip  beraber yaşayan kadın ve erkeklerin ahlak dışı görüntüleri , vücudunun yarısından çoğu açık olan insanları siz istemezseniz de bir şekilde karşınıza çıkarıyor bu sosyal medya . Sürekli görmeye başladığımızda da artık gözümüz alışıyor ve bize haramlar normal gelmeye başlıyor Allah korusun . Bir şeyin normalleşmesi demek  ilerleyen zamanlarda aynı hataya düşme tehlikesi taşımak demektir. 



3. GÖSTERİŞTEN UZAK OLMAK İÇİN 
kalem bir dunya





İnternet  sosyal medya her zaman en iyisi olmanızı hep  en pahalıyı en yenisini giymenizi hep en güzel yerlere gitmenizi en lezzetli en farklı yemekleri yemenizi söyler ve şunu da ilave eder bunların fotoğrafını çek ve bana yükle . İnsanları zenginliğinle kıskandır sana imrenmeleri sağla der ama dinimiz bize gösterişten uzak olmamızı emreder .

“Münafıklar ,insanlara gösteriş yaparlar , Allah’ı da çok az anarlar “.  Nisa Süresi 142. ayet 


Selametle...






Yorumlar

Popüler Yayınlar