HARAM SEVDALARDAN KURTULMANIN  4 YOLU


HARAM SEVDALARDAN KURTULMANIN
 4 YOLU


 1.SANA ZİNAYI/SEVGİLİ OLMAYI HOŞ GÖSTEREN DİZİLERİ, FİLMLER, PROGRAMLARI İZLEME
Sevgilisi olanların popüler , zeki ,cesur gösterilip ; sevgilisi olmayanların ise saf, aklı kıt olarak gösterildiği televizyon dizilerinden veya filmlerden uzak durmalısın ki izledikçe başta gözümüz sonrada kalbimiz haram ilişkilere alışmasın .






2.SEVGİLİSİ OLMAYANLARIN DIŞLANDIĞI ARKADAŞ GRUPLARIYLA DOSTLUK KURMA

Çünkü onlara bunun haram/günah olduğunu anlatamazsın .Belki defalarca anlatsanda onlar işlerine gelmedikleri için yaptıklarının yanlış olduğunu söylemeyeceklerdir. Veya sizi geçiştirmek için nişanlı olduklarını okul bitip iş bulduktan sonra evleneceklerini söyleyeceklerdir. Hepimizin bildiği bir söz vardır "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" anlatmak istediklerimi özetlemiş olan bu sözü de buraya bırakıyorum .
















3.ERKEK-KIZ KARIŞIK ORTAMLARDA GEREKMEDİKÇE BULUNMAYIN.

Çünkü zaman geçtikçe insanda, düşünceleride bulunduğu yere göre değişiyor ve bu ortamlardaki karşı cinse karşı rahat davranışlara , lakaytlı konuşmalara alışıyor ve bu şekilde davranmaya başlıyor . Bu duruma karşı korumak için gerekmedikçe bu tür yerlerde bulunmayalım eğer bulunmak zorunda isek de ciddi ve vakarlı bir şekilde davranalım.















4. EĞER SİZİN İÇİN ZAMANIN GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ EVLENİN



Yorumlar

Popüler Yayınlar