AHERİN MÜCERRED/Film izlenimi


bir kalem bir dünya


AHERİN MÜCERRED/ YERYÜZÜNDEKİ  SON BEKAR - Film izlenimleri

İran sinemasında izlediğim ilk komedi filmiydi.
Evlilik, evde kalma , nasip, kısmet gibi gençler için büyük sıkıntı olan konuların komedi olarak işlenmesiyle izleyiciye ters köşe yapılmak istenmiş gibiydi sanki.



 Başrolümüz Veli'nin ise 43 defa kız istemeye gitmiş ama her seferinde hüsranla sonuçlanmasına rağmen hâla moralini yüksek tutup ,aradığı kişiyi birgün bulacağı ümidini taşıması ; 1,2 defa kız istemeye gidipte umduğu sonucu bulamayınca hayata küsen gençler için bir örneklik taşıyor .

Film evlilik konusunda güzel bir yere de temas da bulunmuş o da şudur ki eğer bu konularda başarılı olamıyorsanız birilerinden yardım alın . Veli'nin tevafuk üzere PDR bölümünde hoca olan bir bayandan ve halasından yardım alması gibi . Aslına bakarsak bu yardımlardan sonra veli hayat arkadaşı ile karşılaşıyor.

Veli' nin dürüstlüğüne de değinmeden geçemeyeceğim . Bana kalırsa Peri'nin ailesinin Veli'yi kabul etme ve sevme nedenleridir dürüstlük .Gerçek hayatta da öyle değil midir tek yalanla nice aileler yıkılmıyor mu?

Fazla spoilir vermeden son sahneye gelecek olursak Peri'nin babasının bıraktığı vasiyeti tüm netliği ile öğrenmesi yani Veli ile evlenmelerine gerek kalmamasına rağmen ona evet demesi Veli'yi sevdiğini göstermez mi?


 "Aradığın şey aslında yakınında sadece bakmasını bil "


Selametle ...

Bir Kalem Bir Dünya






Yorumlar

Popüler Yayınlar