KALBİ KIRIK -

                             

bir kalem bir dunya

KALBİ KIRIK   -  İZLENİMLER


1. Filmin başladığı ilk andan itibaren  rolleri canlandıran Emir Ali ve Nefes´e , aynı anda da ailelerine baktığımızda  bir insanın düşünce şeklinin oluşmasında ebeveynlerinin ne kadar büyük etkisinin olduğunu  görüyoruz. Nefes ´in batı ağırlıklı felsefi yapısında   ve Emir Ali´ nin dünyaya hakim olacak İslam düşüncesinde.




2. Devamında  çocuklarını eğiten eğitimci bir   anne olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatır bize Emir Ali´nin annesi .Evladına yol gösterişi , yetim bir çocuğu olmasına rağmen  dünyaya inat hayalı , iffetli , zeki ve çalışkan  bir  birey yetiştirmesi herkes için güzel bir örnektir.


3. Emir ve Nefes´e tekrar gelecek olursak , uzun zamandır düşünüyordum .İnsan kendisine benzemeyen birini sevebilir mi hatta anlaşabilir mi diye .Sanırım bu filmle sorumun cevabını aldım .
Nefes görünüşte ne kadar Emir Ali ´yle zıt gibi görünse de , asıl zıtlık düşünce yapısındaydı ki  düşüncelerde zamanla  değişe bilen hatta değişen olgulardı.filmin sonuna doğru Nefes´in değişimi gibi. Aslında birbirini seven iki insanın  benzerliği kalpdedir . Ve bu sayede Emir Ali ve Nefes birbirlerini sevdiler.


4. Filme renk katan ise Emir Ali´nin edebi , hayasızlık karşısındaki sabrı ve göz zinasından uzak durma mücadelesiydi.

FİLM KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERİM İSE

1. Emir Ali ve Nefes´in  yanlarında mahrem olmadan  halvet halinde tez hazırlamalarıydı. Bence coğu şeye dikkat edilmişken  bu kadar  önemli bir konu  es geçilmemeliydi.

2. İkinci bir husus ise İslam konusundaki inançları idi. Peygamberimiz´in [ sav.]  
`´  Hristiyanların Meryem oğlu İsa´yı abarttıkları gibi beni abartmayın .Ben sadece Allah´ın kulu  ve elçisiyim´´ [ BUHARİ ] dediği halde Hz. Hüseyin [ ranh.] ve peygamberimizin [ sav.]  ehli beytinin bu kadar abartılması doğru değildi. 













Yorumlar

  1. İran filmleri genelde güzeldir. Sözde Türk filmlerinden daha çok Anadolu kültürü kokarlar. Güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler. İzninizle; "Anne İçin Bir Beşik" ve "Elma ve Selma" filmlerini de öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerilerinizi dikkate alacağım,yorumunuz için teşekkürler...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar