BİR HADİS UYGULAYALIM #1




bir kalem bir dunya









           






"  Ameller niyetlere göredir "

Aslında  Türk toplumu olarak çoğumuzun bildiği fakat pratikte pek azımızın uyguladığı bir sünnettir Buhari´de geçen bu hadis. 


Peygamberimizin [ sav.]  az kelimeyle çok şey anlatan o güzel kelamıyla söylediği bu hadisi  pratikte yaşantımıza nasıl uygulaya biliriz onu söylemek  istiyorum  örneklerle  dilimin döndüğünce .


- Dengeli beslenmek ; yemek yiyeceğiz karnımız doyacak şeklinde sığ bir düşünce yerine , dengeli beslendiğimizde hem Allah`ın bana emanet ettiği vücuda sıhhatle bakmış olacağım hemde dengesiz beslenmediğim için halsiz kalmayıp ibadetlerimi daha dinç yapacağım diye  düşündüğümüzde , hayatın içinde sıradan bir faaliyet olan yemek yemeyi ibadete çevirmiş olacağız .


- Temizlik yapmak ; evimizi / ofisimizi / sınıfımızı / çalışma masamızı temizlerken , bu işi zorunlu bir faaliyet olarak değilde ^^ Şüphesiz ki Allah çok tövbe edenleri ve TEMİZLENENLERİ sever ^^ (bakara 222. )   ayetin gereği olarak yaparsak  Allah'ın sevgisine de ermiş olacağız.


- İlim öğrenmek : ilim öğrenmeyi ailemizin zorlaması veya başka baskıcı sebeplerden dolayı değilde Rabbimizin  ilk emri olan ^^Yaratan Rabbinin adıyla oku... ^^ ( Alak 1) ayetince öğrenmeliyiz.


- Misafir: misafire ikramda bulunurken  ben şöyle şöyle yapmazsam şimdi arkamdan konuşur ,beni beğenmez diye değil de misafire ikram edilenin sadaka yerine geçtiğinin bilincinde olarak ikram edelim.   ^^ Her iyilik bir sadakadır ^^ (buhari )


SELAMETLE ...
 Bir Kalem Bir Dünya




















Yorumlar

Popüler Yayınlar