SİGARA İÇMEK İÇİN 5 SEBEP

kalem bir dünya


1. ÖLMEK İSTİYORSANIZ      

kalem bir dünya



    Sigaranın sağlığa zararları hakkında bilgi sahibi olmayan yoktur herhalde , bunun için sigara  karaciğerinizi  çürütür zamanla da sizi öldürür diye saymayacağım , bununla alakalı derin bilgiyi doktorlardan öğrenebilirsiniz.
 Sadece şunu bilmenizi istiyorum bu vücut sizin değil  o size Rabb’inizin emaneti  ve bir gün  ( kıyamette ) hesabını soracak . Bunun idrakında olarak  vücudunuza iyi bakmanız  , sigara ve zararlı  maddeleri kullanmamanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.







2. PARANIZI  ÇÖPTEN TOPLUYORSANIZ   

kalem bir dünya





     İnsan vücudunun kıymetini bilmediği için onu hunharca kullanır ve zarar verir. Ama kazandığı parası öyle değildir çünkü o parayı kazanıncaya kadar döktüğü teri emeği kendi bilir (!) bunun için  parası daha kıymetlidir . 
Eğer ben paramı hiç çalışmadan çöpten buluyorum diyorsanız  orasını bilemem... 

Ama benim param kıymetli diyorsanız sigarayla birlikte çöpe giden paralarınızı  gelin bir hesaplayalım ;  
 Bir insan  15 liralık bir sigaradan günlük iki paket içerse  aylık 900 lira eder ki bu parayla da  neler yapılabilir  tahmin etmeye çalışalım : 
 - Ev kirasını ödeyebilir
  - En az üç öğrenci okutabilir( kendi çocuğu da olabilir ) . 
 - Evin bütün faturalarını öder yanında mutfak alışverişini de yapabilir. 
 -Ben faturalarla ilgilenmem derseniz istediğiniz yere rahatça seyahat edebilir , en kaliteli kıyafetleri giyebilirsiniz en lezzetli yemekleri en lüks lokantalarda yiyebilirsiniz.

 Bu liste uzayıp gider ne kadar para gittiğini siz düşünün artık .





3.  DİŞLERİNİZİN SARARMASINI İSTİYORSANIZ  

kalem bir dünya 





Bir sigaranın insana görüntü olarak yaptığı en büyük etkisi herhalde  dişi , sakalı , eli sarartmasıdır ki bu da karşı taraftan
 ( sizinle konuşan) insanlar için hiç hoş gözükmüyor.


4. KÖTÜ KOKUSUNDAN DOLAYI YANINIZDA KİMSE KALMASIN İSTİYORSANIZ 


kalem bir dünya




Öyle insanlar tanıyoruz ki sigaranın kokusu kıyafetlerine sindiği gibi evine , telefonuna , kitaplarına ve tüm eşyalarına siniyor. Madem bu koku sizi rahatsız etmiyor o halde sizinle oturup kalkan insanlara acıyın ve onları bu kokudan kurtarın.












5.İNSANLARI PASİF İÇİCİ YAPARAK SAĞLIKLARINI BOZMAK İSTİYORSANIZ


kalem bir dünya


Sigara içen insanların kendilerini zehirlemeleri yetmiyormuş gibi çevresindeki insanları da sigaralarının dumanıyla zehirliyorlar . Ve şunu bilin ki bu bir kul hakkıdır , o kişiden helallik istemek zorundasınız. Gelin tövbe edin sigarayı bırakın ve Allah'tan aff dileyin o merhametiyle sizi bağışlayacaktır. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar