Çizgili Pijamalı Çocuk / Konusu , ilk izlenimler, eleştiri/

     Çizgili Pijamalı Çocuk / fİLM  Konusu , ilk izlenimler, eleştiri/


Film yorumunu yapmaya başlamadan tek cümle ile konusunu söylemek gerekirse : Almanların yahudilere yaptığı soy kırımı anlatır alman bir çocuğun gözünden.



kalem bir dunya

Alman askeri bir babanın, oğlu olan Bruno'nun gözünden izleriz soykırımı. Film başladığında hiç bir bilgimiz yoktur soykırım hakkında , Bruno'nun keşifleri sayesinde öğreniriz tüm gerçekleri.

kalem bir dunya

Bruno ve ailesi , babasının görevinden dolayı yahudi kamp alanlarının olduğu bölgeye taşınmak zorunda kalırlar. Bruno ne kadar evinden ve arkadaşlarından ayrılmak istemese de mecbur kalır ve vedalaşır arkadaşlarından. Bundan sonra onun için yapılması gereken ilk iş arkadaş bulmaktır . Ne kadar çok arkadaş bulmak istese de arkadaş bulamaz çünkü evleri askerlerle korunduğundan bahçeden dışarı çıkmasına izin verilmez.

 Bruno pes etmez ve odasının penceresinden görünen çiftliğe gitmek için gizli bir kaçış yeri bularak keşfe çıkar . Her şey de bu kesifle başlar .  Aslında  ciflik sandığı  yer kendisinden gizli tutulmaya çalışılan yahudi kamp alanıdır . kamp alanına gittiğinde  tellerin arkasından konuşabileceği bir arkadaş bulur  ve neden tellerin arkasında olduğunu  anlayamaz  . Ama filmin ilerleyen bölümlerinde acı bir tecrübeyle anlayacaktır bu arkadaşının  sıradan biri olmadığı ondan tamamen farklı olan yahudi bir çocuk olduğunu

kalem bir dunya

Film hakkında izlenimlerim


Birinci olarak Bruno'nun yahudi arkadaşıyla bulunan durumundan ötürü yalan söylemesi ve verdiği sözde durmaması bana ironik geldi çünkü biz müslümanlar biliyoruz ki Yahudiler sözlerinde durmaz ve yalan söylerler . Yani yahudiler kendi kötü huylarını kamufle etmeye çalışarak alman özelliği gibi göstermişlerdir.

kalem bir dunya

Film gerçekten güzel çekilmiş , seyirciye aktarılmak istenen tema gayet iyi şekilde aksettiriliyor . Hele o son sahne insana şu sözleri hatırlatıyor 'eden ettiğini bulur'

Bu sözü unutmayın Yahudiler sizde şüphesiz ki bir gün ettiğinizin cezasını fazlasıyla çekeceksiniz.



Buradan sesleniyorum ey Yahudiler , Almanlar tarafından yaşadığınız sıkıntı bu kadar acımasızdı , o zaman neden sizde aynı acıyı hatta bin kat daha fazlasını müslümanlara, Filistinli çocuklara çektiriyorsunuz.




Yorumlar

Popüler Yayınlar