ALLAH'IN BOYASI/ Film Tavsiyeleri

kalem bir dünya
ALLAH'IN BOYASI/ Film Tavsiyeleri

Kısaca konusundan bahsederek başlamak gerekirse; görme engelliler okuluna giden muhammed adlı âma çocuğun , okulun son günü evine gitme serüveni ile başlar hikaye. Devamında ise muhammedin babasının , onu istemeyen bakışları ile karşılaşırız . Bu bakışların nedenini öğrenmekte geç kalmadan sebebi ortaya çıkar....

Yürekleri dağlayan bu hikayeyi göz yaşları için de izlersin ve dersin ki kendine , bir çocuk yeter ki gülümsesin ve mutlu olsun ben bütün nefsi arzularımdan vazgeçiyorum...

Bundan sonrası spoiler içeriyor...

Oyuncular o kadar anlamlı ve derin bakıyorlar ki , filmde konuşma olmasaydı bile yine her şey anlaşılırdı. Muhammed'in babasının ondan kurtulmak isteyen ama çaresiz bakışları . Babaanenin ise Muhammed'e karşı sevgi dolu bakışlarına karşı , oğluna o sitemkar bakışları her şeyi anlatıyordu.


1. Muhammed'in babasının bir kadınla evlene bilmek için Muhammed'i gözden çıkarması bana şu kaideyi tekrar idrak ettirdi. Bir erkek kadın için çocuğundan vazgeçebilirken , bir kadın asla erkek için çocuğundan vazgeçmez .

kalem bir dünya

2. Bir çocuk ne kadar masum , her türlü olumsuzluğa rağmen hayata karşı mutlu ,öğrenmeye açık . Aynen muhammed gibi Ama biz büyükler öyle mi önünüze çıkan ilk parkurda pes ediyoruz. Çocuklardan almamız gereken çok ders var biz büyüklerin.

3. Muhammed'in marangozla konuşma kısmı sizce de ne kadar az şükrettiğimizi hatırlatmıyor mu?

Filmin son sahnesi için bende son söz olarak şunu söylemek istiyorum ; son pişmanlık fayda etmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar